Tandeloos Ajax onderuit tegen FC Groningen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft haar eerste nederlaag van het seizoen geleden. Uit bij FC Groningen verloor de slap spelende regerend landskampioen door een doelpunt van Remco Balk met 1-0. Door de nederlaag zakken de Amsterdammers Ajax naar de tweede plaats op de ranglijst achter verrassende koploper sc Heerenveen.

Ajax begon traag, maar kon na vijf minuten wel de eerste kans van de wedstrijd bijschrijven, nadat Dusan Tadić de bal panklaar op het hoofd van Zakaria Labyad legde. Diens kopbal mist echter richting en kracht, waardoor Sergio Padt makkelijk kon vangen. Groningen wist daar niet veel tegenover te stellen, maar loerde wel op de ruimte die er achterin lag bij Ajax.

Na ruim een kwartier leken de Amsterdammers de druk wat verder op te voeren met een serie van vijf corners op rij. De tweede in die reeks leverde bijna een doelpunt op via Edson Álvarez, maar zijn schot hobbelde via een Gronings been net langs de verkeerde kant van de paal.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134601/tandeloos-ajax-onderuit-tegen-fc-groningen