Klaassen en Klaiber maken minuten bij gelijkspel Ajax

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft woensdagmiddag een ingelaste oefenwedstrijd tegen AZ met 1-1 gelijkgespeeld. Namens Ajax was Lassina Traoré voor rust al trefzeker. Bij de Amsterdammers maakte verder Davy Klaassen zijn rentree, terwijl Sean Klaiber zijn officieuze debuut kon maken.

Vanwege de interlandperiode moest trainer Erik ten Hag wat schuiven met zijn spelers. Zo stond Noussair Mazraoui opgesteld als centrale verdediger, terwijl Lassina Traoré het op de tien-positie mocht laten zien. Verder kregen talenten als Kenneth Taylor en Devyne Rensch de kans in de basis, terwijl ook David Neres weer eens vanaf de aftrap mocht starten.

Na enkele minuten spelen was de eerste echt goede kans van de wedstrijd voor AZ. Een lange bal van AZ-linksback Juan Castillo - vorig seizoen nog actief bij Jong Ajax - leek een simpele prooi voor Lisandro Martínez, maar de Argentijnse Ajacied verkeek zich op de pass, waarna AZ de kans kreeg om te scoren. Maarten Stekelenburg redde echter knap. Aan de andere kant van het veld was Ajax in diezelfde minuut dichtbij de openingstreffer, ware het niet dat een schot van Klaas-Jan Huntelaar van de lijn werd gehaald.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/134713/klaassen-en-klaiber-maken-minuten-bij-gelijkspel-ajax