KNVB dreigt met harde maatregelen bij niet naleven coronaprotocollen

Bron: ajaxfanzone.nl

De KNVB dreigt met harde maatregelen als blijkt dat wedstrijden worden afgelast door het niet goed naleven van de coronaprotocollen, zo weet De Telegraaf te melden. RKC Waalwijk – PEC Zwolle, FC Den Bosch – Almere City en De Graafschap – NAC Breda werden onlangs afgelast door meerdere coronagevallen. KNVB-manager competitiezaken Jan Bluyssen vreest nog niet voor de competitie, maar waarschuwt de clubs wel.

‘We hebben de clubs op het hart gedrukt dat ze de protocollen uiterst scherp moeten naleven. Als dat niet is gebeurd, waardoor een groot deel van de selectie in quarantaine moet, dan zal er in de toekomst toch gespeeld moeten worden. En als dat dan niet mogelijk is door een tekort aan spelers, wordt het een zaak voor de tuchtcommissie. Die gaat dan bekijken of een club iets te verwijten valt wat betreft de naleving van de protocollen. Als duidelijk wordt dat clubs daarbij in gebreke zijn gebleven, waardoor wedstrijden niet door kunnen gaan, kunnen clubs in de toekomst tuchtrechtelijk worden aangepakt. Met een boete of zelfs een reglementaire nederlaag als mogelijke uitkomst’.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2020/10/16/knvb-dreigt-met-harde-maatregelen-bij-niet-naleven-coronaprotocollen/