Jong Ajax weet knap terug te komen tegen Roda JC

Op vrijdagavond reisde Jong Ajax af naar Kerkrade. In het Parkstad Limburg Stadion wachtte Roda JC. De tegenstander, onder leiding van Jurgen Streppel, was in een aardige flow. Van de laatste zeven competitie wedstrijden werd er maar één verloren, verder werd er geen puntverlies geleden. Jong Ajax daarentegen haalde in de zeven voorgaande wedstrijd slechts vier schamele punten. Vrijdagavond konden beide ploegen een punt bijschrijven: 2-2.

De beste mogelijkheden tijdens de eerste helft waren voor de thuisploeg. Zo schoot Patrick Pflücke van een meter of zeven in de handen van Ajax-keeper Dominik Kotarski. Ajax was vlak voor rust dreigend in de omschakeling met Ar’jany Martha, na een actie van 30 meter heroverde Roda de bal. In de tegenstoot kwam Roda op voorsprong. Via de rechterkant kwam Roda op. Vanaf de achterlijn legde Dylan Vente af op Erik Valkenburg, die de bal achter Kotarski schoot. Direct was het rust.