Programma voorbereiding: Ajax sluit voorbereiding af met uitduel tegen Borussia Dortmund

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax gaat zijn oefencampagne ter voorbereiding op komend seizoen op 6 augustus afsluiten met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund, zo maakt de club maandag bekend via de officiële kanalen. Het duel zal plaatsvinden in het Westfalenstadion. Een week later zal de Eredivisie van start gaan.

De oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund is er een met een bijzonder randje, daar voormalig Ajacied Sébastien Haller mogelijk in de spits zal staan. Verder staat ook Oranje-international Donyell Malen onder contract in Dortmund. Daarnaast voert Dortmund nog altijd gesprekken met Ajax over een transfer van Edson Álvarez, die zelf ook graag naar de ploeg van trainer Edin Terzic vertrekt. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat was tussen 2006 en 2017 scout en later hoofdscout bij Dortmund.

Voorafgaand aan de oefenkraker tegen de Bundesliga-club speelt Ajax op 29 juli ook tegen FC Augsburg, dat de tegenstander is op de laatste dag van het trainingskamp in Duitsland. Verder zal Ajax het op 22 juli in Brussel opnemen tegen RSC Anderlecht en is Shakthar Donetsk op 18 juli de opponent. De voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat op 29 juni van start.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/06/19/programma-voorbereiding-ajax-sluit-voorbereiding-af-met-uitduel-tegen-borussia-dortmund/