Vermoedelijke opstelling Ajax: Steijn beschermt spelers en steekt hand in eigen boezem

Bron: ajaxfanzone.nl

Maurice Steijn gooit vanavond in de eerste poule wedstrijd in de Europa League zijn opstelling op verschillende plekken om.  Het experiment met Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk als twee defensief ingestelde middenvelders pakte tegen FC Twente niet goed uit. Vanwege het diepteloopwerk van FC Twente hebben we heel bewust voor twee controlerende middenvelders gekozen. Maar misschien waren die middenvelders (Tahirovic en Mannsverk, red.) daar op dat moment nog niet klaar voor. Dat kan en kunnen we onszelf kwalijk nemen”, stak de Ajax-trainer de hand in eigen boezem. Steijn kiest tegen Olympique Marseille voor Kenneth Taylor naast Tahirovic.

In de achterhoede worden geen wijzigingen verwacht ten opzichte van het duel in de Grolsch Veste. Dat betekent dat Jay Gorter het doel verdedigt en Devyne Rensch, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa de laatste linie vormen. Taylor en Tahirovic worden op het middenveld gesteund door Steven Berghuis op de 10-positie.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/21/vermoedelijke-opstelling-ajax-steijn-beschermt-spelers-en-steekt-hand-in-eigen-boezem/