Jong Ajax ruim langs FC Eindhoven dankzij twee treffers Rijkhoff en een van onnavolgbare Faberski

Bron: ajaxfanzone.nl

Jong Ajax heeft zaterdagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven de eerste competitiezege van het seizoen weten te boeken. Julian Rijkhoff was goed voor twee treffers. Invaller Jan Faberski zorgde met een fraaie treffer, en zijn eerste in het betaald voetbal, voor een mooi slotakkoord: 0-3. Jong Ajax staat na drie duels derde met vijf punten, FC Eindhoven blijft tweede na de eerste nederlaag.

Hoewel Ajax 1 dit weekend niet in actie komt, deed Jong Ajax het tegen FC Eindhoven vooral met de eigen selectie. De zestienjarige verdediger Aaron Bouwman maakte zijn basisdebuut, terwijl talenten als Jorthy Mokio, Lucas Jetten en Julian Rijkhoff eveneens vanaf het eerste fluitsignaal startten.

Eindhoven was na zeges op FC Den Bosch (2-0) en Telstar (0-3) vol vertrouwen, maar keek tegen e Jonge Ajacieden al snel tegen een achterstand aan. Doelman Jorn Brondeel vloerde Jaydon Banel in het strafschopgebied. De sluitpost wist zijn fout bijna te herstellen, maar kon de strafschop van Julian Rijkhoff net niet keren: 0-1. Rijkhoff was op slag van rust nog dicht bij de 0-2, al moest hij toezien hoe Brondeel met een sterke reflex wist te pareren.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2024/08/24/jong-ajax-ruim-langs-fc-eindhoven-dankzij-twee-treffers-rijkhoff-en-een-van-onnavolgbare-faberski/

Gegevens

Tags: Jong Ajax
Clubs: AFC Ajax