Strijdlustig Ajax in tweede helft ten onder

Samenvatting:Ajax begon, met Bojan in de spits en Boilesen op linksbuiten, wat bibberig aan de wedstrijd in Camp Nou. De Amsterdammers zagen de eerste tien minuten hoe FC Barcelona het spel speelde wat Ajax zelf zo graag doet. De Catalanen grossierden in balbezit, hetgeen resulteerde in een paar felle tackles van Moisander en een schotje van Neymar.De equipe van Frank de Boer leek echter steeds meer in de wedstrijd te komen, nadat de plankenkoorts bij de meeste spelers was weggeëbd.Toch uit het niets werd de klasse van sterspeler Lionel Messi weer eens duidelijk. De nummer tien schoot een vrije trap onhoudbaar binnen en zodoende ging de Spaanse grootmacht met 1-0 aan de leiding.Ajax ging niet bij de pakken neerzitten en bleef, onder luid gezang van de Ajax-aanhang, hun eigen spel spelen door voetballend de oplossing te zoeken.Na een klein halfuur kreeg Ajax dan ook een levensgrote kans op de gelijkmaker. Na een prachtig opgezette aanval kopte Ricardo van Rhijn een voorzet van Bojan op doelman Victor Valdez.Het laatste deel van de eerste helft zette Barcelona iets aan.