Daley Blind vindt achternaam mooiste die er is

Bron: ajax1.nl

Wat Rodney Sneijder, Chedric Seedorf en Daley Blind gemeen hebben, is dat ze allemaal onder een vergrootglas voetballen. De drie hebben een beroemde achternaam. Een achternaam waarmee je, zonder een wedstrijd te spelen, bij wijze van spreken al in de belangstelling staat van de Europese top. Voor Daley Blind is het geen last. De zoon van oud-voetballer Danny vindt zijn achternaam de mooiste die er is.

In gesprek met de Telegraaf geeft hij toe ook een bekende achternaam niet alleen maar positief is. “De naam Blind wekt hoge verwachtingen. In de jeugd hoorde ik dan wel eens dat ik bij Ajax mocht voetballen vanwege mijn achternaam.”

De linksback is bezig met een goed seizoen. Hij is niet meer weg te denken uit de basiself van de Amsterdammers. Daarnaast is hij sinds kort ook international. Bij de fans was Blind niet altijd even populair. In het begin van dit seizoen kreeg hij een cynisch applaus over zich heen na een matig optreden tegen AZ. “Supporters waren blij met het feit dat ik werd gewisseld. Dat doet pijn. Je speelt echter niet alleen voor het publiek, maar ook voor jezelf.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/daley-blind-vindt-achternaam-mooiste-die-er-is/