Jong Ajax verliest opnieuw de miniklassieker

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax heeft in de tweede mini klassieker dit seizoen tegen Jong Feyenoord met 2-1 verloren. Het belofteteam van Ajax kwam in de eerste helft nog wel op een 0-1 voorsprong door Lesly de Sa, maar kwam in de tweede helft toch op een 2-1 achterstand, wat ook de eindstand was in de mini klassieker.

De wedstrijd speelde zich in het begin vooral op het middenveld af. De eerste kans was pas in de twintigste minuut. Het was Andersen die een goede kans kreeg, maar de bal belandde uiteindelijk aan de verkeerde kant van het doel. Kort erop was het de kans aan Feyenoord om op voorsprong te komen, maar de bal belandde in de handen van Chiel Kramer. In de 31e minuut kwam Jong Ajax op een 0-1 voorsprong in Rotterdam. Lesly de Sa kon de bal makkelijk binnen knikken nadat de bal, via het hoofd van Veltman, bij de tweede paal belandde. Na het doelpunt begon Jong Ajax in te zakken en liet het Jong Feyenoord komen. Meerdere doelpogingen van de jonge Rotterdammers leverden geen gevaar op. Hiermee ging Jong Ajax de rust in met een 0-1 voorsprong.