”Marco van Ginkel wilde alleen naar Ajax”

Bron: ajax1.nl

Inmiddels is oud Vitesse-speler Marco van Ginkel vertrokken naar Engeland, maar aanvankelijk wilde de talentvolle spits alleen naar Ajax. De Amersfoorter had zijn zinnen gezet op een verblijf in Amsterdam, zo beweert zijn zaakwaarnemer Rob Jansen tegenover BNR Nieuwsradio.

”Als zaakwaarnemer was het onze eerste intentie om Marco van Ginkel te adviseren om absoluut nog in Nederland te blijven”, laat Jansen weten over het transfertraject van de 20-jarige middenvelder. “Mijn broer deed de begeleiding van Marco. En dan was Ajax de beste tussenstap, omdat de jongen het zelf ook wenste. Ajax wilde dat ook heel graag.”

Volgens Janssen hebben de Amsterdammers ook flink geboden op Marco van Ginkel. ”In Nederlandse begrippen en in de nieuwe structuur van Ajax ging het om bijzonder veel geld. De speler wilde alleen maar naar Ajax, niet eens naar een andere club. Het bedrag dat Vitesse zou hebben gekregen, zit niet eens zo ver af van het Chelsea-verhaal. Dus het is niet eens zo’n groot verschil. Maar omdat Chelsea een enorme grip heeft op Vitesse, werd druk uitgevoerd op de speler. Ze wilden hem hebben.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-ginkel-wilde-alleen-naar-ajax/