Ajax dankt PEC-spelers voor winnende goals

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft zaterdagavond met 2-1 van koploper PEC Zwolle gewonnen. De Amsterdammers hadden grote moeite met de bezoekers, maar maakten in de tweede helft twee gelukkige doelpunten, die uiteindelijk genoeg bleken voor de zege.

Met het Champions League-duel tegen Barcelona voor de boeg startte Ajax met een flink gewijzigde opstelling tegen PEC Zwolle. Voorin kregen Tobias Sana en Danny Hoesen enigszins verrassend de voorkeur boven Bojan en Kolbeinn Sigthórsson. Ook het middenveld onderging een aardige metamorfose met Thulani Serero, Lasse Schöne en kersverse aankoop Lerin Duarte.

Stefano Denswil kreeg van Frank De Boer eveneens het vertrouwen, dat de jonge stopper na iets meer dan tien minuten bijna terugbetaalde. Duarte had na een corner in tweede instantie een prima voorzet in huis, die op twee meter van het doel bij Denswil op het hoofd terecht kwam. Zijn inzet belandde echter recht op Zwolle-goalie Kevin Begois. Even daarvoor had Ajax via Tobias Sana (zijnet) en Viktor Fischer (afstandsschot net over) al wat kleine mogelijkheden gehad, maar was zoals wel vaker de scherpte in de zestien niet optimaal.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-dankt-pec-spelers-voor-winnende-goals/