Ajax strijdend ten onder tegen Lionel Messi: 4-0

Een heet avondje in Spanje zou het worden, niet alleen qua temperatuur, maar ook de wedstrijd zelf. Het grote Barcelona tegen ‘het kleine broertje’ Ajax. In de eerste helft speelde Ajax erg sterk, maar moest wel met een 1-0 achterstand rusten. Lionel Messi scoorde na twintig minuten. Na rust tekende hij ook aan voor de 2-0. Ajax oogde verslagen en zag Gerard Pique en opnieuw Messi zelfs een 4-0 op het scorebord zetten. Sigthórsson miste een strafschop.

Zoals aangegeven door Frank de Boer wilde Ajax zijn eigen spelletje spelen. Dit was ook zeker het geval. In het eerste kwartier hielden de Ajacieden Barcelona goed weg van de goal en kwamen er bij vlagen zelfs goed uit. Na een ruime twintig minuten gleed Lerin Duarte weg en nam Lionel Messi mee. De Argentijn nam de vrije trap werkelijk subliem via de binnenkant paal, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam. Tot die tijd had Ajax nauwelijks nog wat weggegeven.