‘Coronel kende pr-bureau niet’

Bron: ajax1.nl

Uri Coronel is geschrokken van de uitwerking van het inzetten van het communicatie- en strategiebureau Burson-Marsteller in de strijd van de Ajax-leiding tegen Johan Cruijff. De voorzitter van de Amsterdammers schuift de zwarte piet door aan de directie.

Dat meldde Johan Derksen vanavond in Voetbal International op RTL 7. De hoofdredacteur van het gelijknamige voetbalweekblad werd afgelopen week opgebeld door de Ajax-preses. ‘Hij vroeg wat ik tegen hem had.’

Derksen noemde het inschakelen van de pr-bureau afgelopen maandag iets wat alleen ‘een dictator in een bananenrepubliek doet waar door een gaslek 25.000 doden zijn gevallen’. De televisiepersoonlijkheid riep zelfs op tot een stadionverbod voor Coronel.

De directie van Ajax – onder leiding van algemeen directeur Rik van den Boog – zou volgens Coronel met het ingeschakelen van het pr-bureau tegengas willen bieden aan de vermeende ‘campagne’ van De Telegraaf tegen de Ajax-leiding. Coronel stemde hier mee in, maar wist niet wat voor een bureau Burson-Marsteller was.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/coronel-kende-pr-bureau-niet/