Sigthórsson: “Ik wil dé nummer 9 van Ajax zijn”

Bron: ajax1.nl

Hij speelde dusver nog maar vijftien duels in het Rood en Wit. Toch is Kolbeinn Sigthórsson vastberaden. “Ik wil dé spits van Ajax zijn”, aldus de stevige IJslander in een interview met Voetbal International.

Na een slepende schouderblessure is Sigthórsson meer vastberaden dan ooit. Ondanks dat de spitspositie bij Ajax al door veel mensen bezet is geweest, lijkt daar in zijn ogen nu een einde aan te komen. Sigthórsson: “Bij Frank de Boer is het duidelijk: wie fit is en goed speelt, krijgt het vertrouwen. Dus, zolang ik fit blijf, moet ik zorgen dat ik daar voorin loop. Ik wil dé spits van Ajax zijn.”

Ondanks het schaarse aan wedstrijden voor Ajax, is het moyenne van de 22-jarige spits zo slecht nog niet. Vijftien duels, acht treffers. Toch is Sigthórsson verre van tevreden. “Mijn eerste seizoen was heel teleurstellend. Mijn tweede jaar mag dat niet zijn. Nu heb ik de kans om daar de tweede seizoenshelft verandering in de brengen.”

Fit blijven en een bijdrage leveren aan een mogelijke titelprolongatie. Dat lijkt het droomscenario voor de oud-speler van onder meer AZ. “Dan zal ik alle ellende van de laatste maanden spontaan vergeten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/sigthorsson-ik-wel-de-nummer-9-van-ajax-zijn/