Olegário Benquerença fluit Ajax- Auxerre

Bron: www.ajax1.nl

Olegário Benquerença is door de UEFA aangewezen om dinsdag het Champions League-duel tussen Ajax en Auxerre te leiden. De Portugese scheidsrechter wordt in de Amsterdam ArenA geassisteerd door zijn landgenoten Bertino Miranda en Jose Cardinal. Paulo Jorge Lourenço Batista is vierde official. Arthur Soares Dias en Carlos Xistra fungeren als vijfde en zesde assistent.

Scheidsrechter Benquerença is zowel voor Ajax als Luis Suarez een bekende. Tijdens het afgelopen WK in Zuid-Afrika had de Portugees de leiding tijdens de kwartfinale tussen Ghana en Uruguay. Suarez werd die wedstrijd door Benquerença van het veld gestuurd omdat hij hands had gemaakt op de doellijn.

De ervaren Portugees floot één keer eerder een duel van Ajax. Uitgerekend betrof het hier ook een ontmoeting met Auxerre. Op 24 februari 2005 had hij de leiding tijdens het UEFA Cup-duel in Frankrijk. Ajax verloor die avond met 3-1.

Benquerença was in 2007 scheidsrechter bij de kwartfinale in de UEFA Cup tussen AZ en Werder Bremen. Vorig seizoen leidde hij de halve finale in de Champions League tussen Inter en FC Barcelonal.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/oleg%C3%A1rio-benqueren%C3%A7-fluit-ajax-auxerre