Coach Auxerre spreekt van terechte winst Ajax

Auxerre-trainer Jean Fernandez stelde na afloop van het verloren Champions League-duel met Ajax dat zijn ploeg terecht had verloren. Uiteindelijk sleepten de Amsterdammers met tien man een benauwde 2-1 zege uit het vuur. Door de nederlaag is Auxerre nog altijd puntloos in het lucratieve kampioenenbal.

'Ajax domineerde de wedstrijd en kwam verdiend op een 2-0 voorsprong', aldus Fernandez na afloop. 'Pas na de rode kaart kregen wij ook kansen.'

André Ooijer haalde tien minuten na rust de doorgebroken aanvaller Dennis Oliech neer bij een 2-0 stand en moest voortijdig naar de kant met een rode kaart. Fernandez: 'Helaas konden we onze mogelijkheden in de tweede helft niet omzetten in doelpunten.'

Een tweede rode kaart, Oliech kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart voorgehouden nadat hij de bal met zijn hand in het doel sloeg, betekende volgens Fernandez het einde. 'Daarna was het over. Real Madrid, AC Milan en Ajax waren beter dan Auxerre. Misschien kunnen we de thuiswedstrijden tegen Ajax en AC Milan wel tot een goed einde brengen. Maar het wordt niet makkelijk.'