Jol: 'Ajax directie verdient een standbeeld'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Martin Jol haalt zijn schouders op bij die zijn werkgever de afgelopen dagen kreeg in de media. ,,Negentig procent is onzin", zegt trainer van Ajax. ,,Op tv is het vaak Pamela Anderson-praat. Amusement. Dat gooien we meteen in de prullenbak."

Jol wil de kritiek van Cruijff niet in hetzelfde rijtje scharen. ,,Daar zitten wel dingen in die in de goede richting zitten", zegt de coach tegen NUsport. ,,Maar ik ben het niet met hem eens dat de directie weg moet. Die zijn de puinhoop van hun voorgangers aan het opruimen. Volgend jaar zijn we de financiƫle dip waarschijnlijk te boven. Dat is een wereldprestatie. Die mensen verdienen een standbeeld.''

,,Cruijff komt al 25 jaar met hetzelfde verhaal. Ook bij Barcelona, Van Gaal heeft daar ook last van gehad. Als hij er zelf zou instappen zou ik dat nog spannend vinden. Maar dat doet hij niet."

Volgens Jol waren de prestaties op het veld tot de laatste wedstrijden 'prima'. ,,We begonnen met niets, moesten saneren en hebben toch alle doelstellingen gehaald. Geweldig doelsaldo, tien maanden ongeslagen", blikt hij terug op zijn eerste anderhalf jaar in Amsterdam.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113230/Jol___Ajax_directie_verdient_een_standbeeld_.html

Gegevens

Onderwerpen: Directie, Trainer
Bestuursleden: Johan Cruijff