Mickey ‘op de brommer’

Bron: ajax1.nl

Na twee jaar vechten tegen de hoge verwachtingen lijkt Miralem Sulejmani zijn belofte dit seizoen in te lossen. Ajax-trainer Frank de Boer wil alleen ‘de brommer’ vaker zien.

De Boer ziet tot zijn genoegen dat Sulejmani (22) steeds nadrukkelijker in de schijnwerpers komt door zijn goede spel. De last van de hoge transfersom lijkt van zijn Servische schouders verdwenen.

‘Hij wordt beter en beter en kan zijn niveau ook steeds langer volhouden’, zei De Boer. ‘Of dat ook niet normaal is voor een voetballer die zestien miljoen euro heeft gekost? Zo’n prijskaartje kan ook heel zwaar aan de nek van zo’n jongen hangen.”

De Ajax-trainer heeft zelf een rol in de doorbraak van Sulejmani. ‘Maar het begint bij de jongens zelf. Ik ben wel meteen met Mickey aan de slag gegaan. En niet alleen met hem hoor. Maar gelukkig slaat het wel aan.’

‘Ik vraag hem soms of hij op de brommer is’, zei De Boer, die ruimte ziet voor verbetering. ‘Alleen vind ik het jammer dat hij die brommer maar twee of drie keer in een wedstrijd start. Hij moet dat veel vaker en op het juiste moment doen.’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/mickey-op-de-brommer/