Van der Wiel wint met Oranje van Hongarije

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond in een aantrekkelijk en zeer spannend duel met 5-3 van Hongarije gewonnen. Een ticket voor het EK in Polen en Oekraïne in 2012 komt daarmee steeds dichterbij. Het elftal van bondscoach Bert van Marwijk gaat momenteel met vijftien punten fier aan kop in groep E. Zweden volgt met negen punten.Het Nederlands elftal startte met dezelfde elf spelers in de basis – waarvan zes uit de Ajax-opleiding – als in de uitwedstrijd tegen Hongarije afgelopen week. Van der Wiel speelde zijn 23e interland voor het Nederlands elftal. De vaste rechtsback van Oranje speelde in een vertrouwd decor; in een uitverkochte Amsterdam ArenA.

Het duurde een klein kwartiertje voordat Oranje op een 1-0 voorsprong kwam. Een hoekschop van Wesley Sneijder belandde via John Heitinga voor de voeten van Robin van Persie. De Arsenal-speler schoot raak; 1-0. In de tweede helft kwam Oranje onverwachts op achterstand. Zoltan Gera en Roland Juhasz wisten binnen enkele minuten na rust te scoren in het doel van Michel Vorm, die de geblesseerde Maarten Stekelenburg verving.