Ajax bijna geNECt

Bron: ajax1.nl

Ajax houdt aansluiting met koploper FC Twente en nummer twee PSV. De Amsterdammers kwamen weliswaar op achterstand in de Goffert, maar wonnen wel van NEC: 1-2. Verdediger Toby Alderweireld zorgde voor de winnende treffer. Ajax staat nu een punt achter op zowel Twente en PSV. NEC begon sterk en kwam via Lasse Schöne al in de vierde minuut op een voorsprong. Björn Vleminckx kreeg een niet te missen kans op de 2-0, maar schoot de bal geheel vrijstaand tegen Ajax-doelman Kenneth Vermeer aan.

Een van de eerste mogelijkheden voor Ajax betekende direct de gelijkmaker. Miralem Sulejmani brak door op links en schoot de bal via Jasper Cilissen in het doel van de thuisclub.

Twintig minuten na de rust kwam Ajax zelfs op een voorsprong. Uitgerekend Alderweireld zorgde voor de tweede treffer voor de ploeg van De Boer. De Belg stond een maand buitenspel met een hamstringblessure, maar keerde onverwacht snel terug in de basis.