Champions League spekt clubkas van Ajax

Bron: ajax1.nl

Mocht Ajax het goed doen in de groepsfase van de Champions League, kan de club uit Amsterdam rekenen op een totale winst van €12 miljoen. Dit bedrag bestaat uit een vaste startpremie, door de UEFA gesteld op €7.2 miljoen, en mogelijke premies.

Een zege levert de winnende ploeg €800.000 op. Bij een remise delen de ploegen dit bedrag, beide clubs ontvangen dan zo’n €400.000. Wint Ajax elke wedstrijd in de groepsfase zal het dus €4.8 miljoen extra verdienen. Dit bedrag wordt uitgekeerd boven op de startpremie.

Bij overwintering in het kampioenenbal kunnen Ajax en andere achtste finalisten rekenen op een extra bedrag van €3 miljoen. Ploegen die in de kwartfinale uitkomen mogen een bonus van €3.3 miljoen euro verwachten, terwijl halve finalisten zelfs €4.2 miljoen krijgen. Wordt het bidden van Ajax-supporters gehoord en komt Ajax in de finale, kan de Amsterdamse formatie zich echt rijk rekenen. De verliezend finalist krijgt €5.6 miljoen en de winnaar strijkt zelfs een bedrag van €9 miljoen op.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-12-miljoen-verdienen-groepsfase-cl/

Gegevens