‘Ajax heeft geen behoefte aan een suikeroom’

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Vitesse was met een verlies van ruim zeventien miljoen euro voor een deel verantwoordelijk voor het negatieve resultaat van de Nederlandse clubs in de Eredivisie. Het grote verlies van de Arnhemmers werd vervolgens afgedekt door een cheque van eigenaar Merab Jordania. Bij Ajax kijkt men met afgrijzen naar de gebeurtenissen bij Vitesse.

“Het publiek heeft sympathie voor de underdog en niet voor het grote geld”, zegt financieel directeur Jeroen Slop zaterdag in De Telegraaf. “Daarom is niet Chelsea, Manchester City of Manchester United het voorbeeld voor Ajax, maar Bayern München. Eigen spelers, een geweldige merchandising en ook oud-voetballers die het beleid bepalen.”

“We zijn al een aantal keren op bezoek geweest bij Bayern. Een suikeroom wil in z’n eentje bepalen wat er gebeurt. Dat wil Ajax niet.” De Amsterdammers zijn momenteel verwikkeld in en bestuurlijke crisis en lijken daar ook niet snel uit te komen. Wie aan het roer komt bij Ajax is dan ook nog onduidelijk. Een rijke sjeik kan men dus echter uitsluiten.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114598/_Ajax_heeft_geen_behoefte_aan_een_suikeroom_.html