Update: “Geen uitsluiting AZ of Ajax”

Bron: ajax1.nl

De schrik zit er in Alkmaar goed in, zo ook bij Piet Bruinooge, burgemeester van de stad. Tegenover het Noord-Hollands Dagblad zegt hij dat hij zit te twijfelen om AZ – Ajax, 22 januari 2012, te verbieden. Voor beide clubs is het het eerste duel na de winterstop. “Het hangt af van de beslissing die de KNVB nog moet nemen. Maar ik loop nergens op vooruit, ik wil er geen extra lading op leggen.”

Volgens de burgervader ‘was de sfeer al bedreigend’. Hij vond het een buitengewoon menselijke reactie van doelman Esteban. “Ik bereid me voor op ontwikkelingen die zich in de aanloop naar AZ-Ajax kunnen voordoen. Als de openbare orde voor, rond of tijdens de wedstrijd in het geding komt, zal ik passende maatregelen nemen”, vertelt hij.

Hierbij doelt Bruinooge vooral op de optie om, zonder uit- of doorspelen, een winnaar aan te wijzen. “Dat verhoogt het risico op supportersrellen.” Een verbod is dan een optie voor de Alkmaarder. “Ik had een Kalashnikov onder mijn lange jas kunnen binnendragen en niemand zou het hebben gemerkt”, sluit Bruinooge het interview af.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/alkmaar-verbod-az-ajax-niet-uitgesloten/

Gegevens