Ajax A1 naar halve finale; 0-3 tegen Barça

De A1 van Ajax heeft op La Masia met maar liefst 0-3 gewonnen van de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. Vooral Viktor Fischer was zeer goed bezig. De jonge Deen lag aan de basis van de 0-2 en scoorde zelf de twee andere doelpunten. Na een saaie eerste helft speelden de Amsterdamse talenten een geweldige pot voetbal. De wedstrijd werd overschaduwt door de blessure van Rowendy Schoop. De spits moest met een nekkraag het veld verlaten.

Na een sterke aanval van Barcelona rond het begin van de eerste helft, kwam Ajax met een zeer goede counter. Viktor Fischer schoot de bal in de verre hoek achter doelman Banuz, de blijheid bij de Ajaxspelers was groot. Deze goede stemming werd nog eens vergroot na de 0-2 van Ajax. Na goed voorbereidend werk van Fischer schoot Schoop binnen. Twee wisselspelers kwamen uit blijdschap het veld op rennen, de arbiter was hier niet van gediend en deelde twee gele kaarten uit.