Van Gaal: Gefeliciteerd Johan

Bron: ajax1.nl

Louis van Gaal heeft woensdag in een aantal kranten via een paginagrote advertentie van verzekeringsbedrijf Aegon Johan Cruijff gefeliciteerd met zijn 65e verjaardag. Dat is opmerkelijk want de voetbaliconen zijn bepaald geen vrienden.

“Dat ik degene ben die Johan Cruijff met z’n 65e verjaardag feliciteert, ligt niet zo voor de hand”, schrijft Van Gaal dan ook, waarna hij uitlegt waarom hij zichzelf juist wel de aangewezen man vindt: “We hadden en hebben wel onze meningsverschillen, maar we hebben ook veel gemeen: de liefde voor Ajax, Barcelona en aanvallend voetbal.”

“Johan heeft het Nederlandse voetbal op de kaart gezet en ook maatschappelijk heeft hij zich op verschillende fronten laten zien”, vervolgt Van Gaal. “Dit verdient respect. In het topvoetbal kan het er op het veld soms stevig aan toegaan, maar buiten de lijnen worden handen geschud.”

Het laatste conflict tussen beiden ontstond toen leden van de inmiddels opgestapte raad van commissarissen van Ajax Van Gaal buiten Cruijff om benoemden tot directeur. Cruijff, eveneens rvc-lid, vocht dat besluit met succes bij de rechter aan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-gaal-gefeliciteerd-johan/

Gegevens