Ajax houdt Muniesa in de gaten

Bron: ajax1.nl

Ajax is druk bezig om een vervanger van Jan Vertonghen te kopen. Daarvoor is de twintigjarige Marc Muniesa Martinez één van de opties. Volgens De Telegraaf hoopt Ajax morgen groen licht te krijgen om de jonge Spanjaard voor een jaar te huren van FC Barcelona.

De voorkeur van Ajax gaat echter nog steeds uit na een Nederlandstalige verdediger. Eerste keus Niklas Moisander lijkt inmiddels van het lijstje gestreept te zijn. Ajax berekende dat Moisander ten opzichte van Muniesa maar liefst zeven miljoen euro extra zou kosten. Moisander liet de Amsterdammers schrikken door een jaarsalaris van ruim boven het miljoen en ook AZ

Muniesa is pas een optie als hij zijn contract bij FC Barcelona verlengd heeft: ”FC Barcelona zit dinsdag met de speler om tafel om te praten over contractverlenging. Zodra dat is geregeld, is de overstap naar Ajax bespreekbaar. En die jongen staat ervoor open. Ik zou direct telefoon uit Barcelona krijgen. Daar is nu het wachten op. We willen Muniesa één jaar huren”, meldt voetbaldirecteur Marc Overmars tegenover De Telegraaf.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-houdt-muniesa-in-de-gaten/