Doorverkoop Narsingh voor Ajax niet lucratief

Bron: ajax1.nl

Het afketsen van de deal met Luciano Narsingh heeft onder meer te maken gehad met de eventuele doorverkoop van de jonge vleugelspeler. PSV betaalde een bedrag tussen de 4.1 en 4.5 miljoen euro voor de buitenspeler. Ajax pakte de rekenmachine erbij en kwam tot de conclusie dat dit voor hen niet uit kon.

SC Heerenveen verlangde volgens De Telegraaf van Ajax hetzelfde bedrag voor Luciano Narsingh als ze van PSV gevraagd hebben. Daar kwam echter nog een doorverkooppercentage van tien procent ten behoeve van Heerenveen bovenop. Bij een toekomstige transfer wilden zaakwaarnemer Mino Raiola en Luciano Narsingh ook nog eens meedelen in de winst.

Voetbaldirecteur Marc Overmars berekende dat Ajax, als hij ook het salaris dat Narsingh in de vier seizoenen bij Ajax zou verdienen meetelde, financieel weinig op zou schieten als het Narsingh met winst zou doorverkopen. Doordat Ajax weigerde Narsingh een absurd jaarsalaris te betalen, wilden zijn zaakwaarnemer en hij ook een lagere gelimiteerde afkoopsom dan de gebruikelijke twintig miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/doorverkoop-narsingh-voor-ajax-niet-lucratief/