Tobias Sana drie jaar naar Ajax

Bron: ajax1.nl

Zodra het papierwerk vandaag in orde is gemaakt, mag Tobias Sana (23) zich Ajacied noemen. De aanvaller van IFK Göteborg ontving een driejarig contractsvoorstel van financieel directeur Jeroen Slop en is een koopje voor Ajax.

Sana heeft in Zweden een aflopend contract, waardoor de Amsterdammers slechts een klein bedrag moeten neerleggen om de laatste maanden van het (Zweedse) seizoen af te kopen aldus De Telegraaf.

De afwezigheid van Frank de Boers assistent Hennie Spijkerman tijdens het oefenduel van Ajax met Celtic (4-0) is daarmee verklaard. Samen met hoofdscout Hans van der Zee was hij toeschouwer bij het duel Gefle IF-IFK Göteborg om de – door scout en ex-speler Stefan Pettersson aangedragen – Zweedse buitenspeler te bekijken. De rechtsbuiten speelde al 96 duels in de hoofdmacht van IFK Göteborg en scoorde tien keer.

Voor Sana liep de wedstrijd tegen Gefle overigens uit op een grote teleurstelling. Hij verloor met 5-0. Of Sana het alternatief voor Luciano Narsingh is of dat er op die positie nog een aankoop volgt, is niet bekend.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/tobias-sana-drie-jaar-naar-ajax/