Voorbeschouwing AJAX-010

Bron: www.afca.nl

Net nu de temperatuur al een tijdje onder nul bivakkeert, is de winterstop voor de profs alweer voorbij en staat de eerste kraker van het tweede gedeelte van het seizoen op het programma: de enige echte klassieker. Voor de fans een prachtig duel, maar voor uw voorbeschouwer een crime: over dit duel valt namelijk speltechnisch tevoren weinig te zeggen omdat het een wedstrijd op zich is, o.a. door alles wat erom heen speelt.

We zullen ons dus maar houden aan het cijfermatige gedeelte: zo is de laatste overwinning van 010 in Amsterdam alweer zo’n 8 jaar geleden en werd het vorig seizoen 1-1. Qua selectie kan trainer Frank de Boer weer beschikken over Ryan Babel, maar zal deze niet in de basis starten. Collega spits Kolbeinn Sigthorsson is fit, maar wordt uit voorzorg nog niet ingezet. Bij de tegenstander is de inzetbaarheid van immers en schaken onzeker en ontbreken verhoek en kongolo op het wedstrijdformulier.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afca.nl/verslagen/voorbeschouwing/voorbeschouwing-ajax-010/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=voorbeschouwing-ajax-010