Jong Ajax wint zakelijk van Jong Vitesse/AGOVV

In het voorjaarszonnetje heeft Jong Ajax opnieuw drie punten binnengesleept. De ploeg van Gery Vink won haar zesde duel op rij. Het was een zakelijke overwinning van de Amsterdammers, van attractief voetbal was dan ook geen sprake. In de eerste helft kreeg Jong Ajax nauwelijks kansen. Even leek Tobias Sana met een snelle aanval te scoren, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Hoewel Ajax meer kansen creƫerde in de tweede helft, kregen de bezoeker het niet bepaald warm van het spel. Lucas Andersen, die geen geweldige wedstrijd speelde, opende bijna de score maar stuitte op doelman Eloy Room. Onder toeziende ogen van Fred Rutten liet Jong Vitesse/AGOVV, dat elfde staat in de competitie, vrijwel niets zien. In de 65e minuut was het een mooie solo van Jody Lukoki die de stand op 1-0 bracht. Een boeiende wedstrijd was het niet, maar wel drie punten voor Jong Ajax dat door het verlies van FC Groningen (2-3, tegen SC Heerenveen) op de tweede plaats komt.