Hoesen scoort bij winnend Jong Oranje

LAAT CADEAUTJE VOOR POT - Jong Oranje heeft zondagavond een verdiende overwinning geboekt op Jong Rusland. In het matig gevulde Teddi Maicha stadion won Oranje met 5-1. Coach Cor Pot, die gisteren jarig was, stuurde dezelfde elf het veld in als tegen Jong Duitsland. Aan Nederlandse kant scoorden Wijnaldum, De Jong, John, Hoesen en Fer. Aan Russische kant deed Cheryshev nog wat terug.Jong Nederland begon goed aan de wedstrijd. In de tweede minuut passeert John zijn tegenstander en geeft de bal voor, die wordt vervolgens net naast gekopt. In de eerste tien minuten probeerde Jong Oranje aan te vallen, maar van echt gevaar is geen sprake. De Russen zijn ook nog erg slordigen houden relatief veel spelers achter de bal. De gehele eerste helft was redelijk in evenwicht, al had Oranje wel wat meer, en betere kansen. De wil om te winnen bij beide teams leek op zich te laten wachten.Pas in de 15de minuut werden de Russen voor het eerst gevaarlijk. Na een mooi overstapje komt Dzagoev in positie om op goal te schieten maar schiet vanaf een meter of twintig naast.