Vroege rode kaart helpt A1 in zetel

Al vroeg in de wedstrijd werd de A1 in het zadel geholpen door PSV'er Clint Leemans. Nadat PSV sterk aan de wedstrijd begon trok de middenvelder van PSV meteen aan de noodrem toen Ajax voor het eerst gevaarlijker leek te worden. De tackle op Menig werd door scheidsrechter De Vries al in de 8ste minuut bestraft met een penalty én een rode kaart. Uitblinker Menig scoorde de toegekende penalty zelf, 1-0.Ook na de rode kaart probeerde PSV hoog druk te blijven zetten op de helft van Ajax. Dit lukte een minuut of 10, maar daarna nam Ajax het heft in handen. In de 31ste minuut was het Sheraldo Becker die een afgeslagen corner wist te scoren waarna Menig in de 37ste minuut de wedstrijd definitief besliste, en hoe. De Ajax-spits controleerde een voorzet van links op de borst en volleerde de bal laag in de korte hoek. Ondanks een kopkans van Menig gingen de teams met een 3-0 tussenstand de rust in.De tweede helft was een stuk minder enerverend dan de eerste. Ajax A1 hoefde niet meer en PSV A1 kon niet meer. Ajax bleef in een te laag tempo spelen en werd ook nonchalant, waardoor PSV met 10 man zelfs nog gevaarlijk kon worden.