De Boer: “Ajax heeft veel supertalenten”

Bron: ajax1.nl

Ronald de Boer kijkt hoopvol naar de toekomst van Ajax. De broer van Frank werkt nu als jeugdtrainer op De Toekomst. In gesprek met Johan Derksen in het programma Derksen & geeft De Boer aan dat er enkele toptalenten rond heeft lopen bij de Amsterdamse club.

“Ik denk dat Ajax nu twaalf, dertien, veertien supertalenten heeft die het echt kunnen maken”, zegt Ronald de Boer. Waarschijnlijk doelt hij op spelers als Vaclav Cerny, Riechedly Bazoer, Anwar El-Ghazi en misschien wel Ezra Walian. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft er ook vertrouwen in. Onlangs zei hij nog dat twee of drie spelers van de zogenoemde ‘gouden lijst’ de Europese top zullen halen. “Anders mag mijn kop eraf”, zei Overmars.

De top haal je niet alleen maar met talent. “Het gaat om meer, ook om het koppie. Er komt meer bij kijken. Ik heb zoveel spelers gezien die in mijn ogen zo veel beter waren dan ik, maar die het toch niet hebben gehaald”, besluit De Boer. Zelf speelde hij 224 competitiewedstrijden in Amsterdamse dienst. Daarin won hij vijf landstitels en in 1995 de Champions League.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-ajax-heeft-veel-supertalenten/