Sigthórsson: “We verdienden drie punten”

Bron: ajax1.nl

Naast Siem de Jong en coach Frank de Boer is ook Kolbeinn Sigthórsson van mening dat Ajax meer verdiende. De Amsterdammers speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Twente. “Ik vond dat wij de bovenliggende partij waren, zeker in de tweede helft. We verdienden drie punten”, zegt de spits tegen FOX Sports.

“In de eerste helft was het moeilijk om door hun defensie te komen, zij speelden erg compact. Wij konden de vrije man niet vinden, alleen in de laatste fase van de eerste helft”, vervolgt Sigthórsson. “Jammer dat we maar één punt hebben. We hebben wel goed gespeeld, zeker de tweede helft.”

De IJslander moest ook wennen aan de wijzigingen in het elftal. “Het is absoluut wennen als een paar spelers op andere posities staan. In de tweede helft ging het al beter.”

Sigthórsson kon profiteren van een flinke fout van Twente-speler Bjelland. De verdediger wilde de bal wegkoppen, maar timede totaal verkeerd. “Ik zag al dat hij een fout maakte toen hij sprong. Ik stond klaar achter hem, maar gleed een beetje uit.” De aanvaller dacht niet dat hij zou scoren, maar  als een volleerd spits wist hij toch het net te vinden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/sigthorsson-we-verdienden-drie-punten/