Van Rhijn: “Ik heb me aan mijzelf geërgerd”

Bron: ajax1.nl

Ricardo van Rhijn worstelt nog altijd met zijn vorm. De rechtsback is helaas iets te vaak betrokken bij tegendoelpunten. Ook tijdens de wedstrijd tegen Barcelona (2-1 winst) ging hij in de fout. Joël Veltman moest zijn fout herstellen door aan de noodrem te trekken met een rode kaart als gevolg.

Afgelopen zondag scoorde Van Rhijn nog in de met 0-4 gewonnen uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Toch baalt hij nog enorm van zijn fout tegen de Spaanse grootmacht. “Ik heb me aan mijzelf geërgerd. Iedereen ziet dit moment, die terugspeelbal. Ik heb geluk gehad dat we die 2-1 over de streep haalden”, zegt de verdediger in gesprek met het NRC Handelsblad.

“Het was een flinke fout. Ik kan het wel tien of twintig keer nakijken, daar krijg ik geen beter of slechter gevoel van. En ik kan er nog een half uur over praten, daar wordt het niet beter van.”

De goal tegen ADO heeft hem toch enigszins goed gedaan. “Laat ik het positief bekijken: je komt in een goede positie daar. En dat het schot dan minder is, is een tweede”, besluit hij.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-ik-heb-me-aan-mijzelf-geergerd/