Jong Ajax speelt oefenpotje gelijk tegen Quick Boys

De ploeg van Groenendijk had eigenlijk moeten winnen.© ProShots

In de week vol oefenwedstrijden kon Jong Ajax niet achterblijven. Daarom oefende de ploeg van Fons Groenendijk dinsdagavond tegen Quick Boys. Jong speelde 2-2 tegen de amateurs.

Jong Ajax kwam tien minuten voor rust op een verdiende voorsprong. Derwin Martina benutte een penalty. Ajax had op dat moment al een aantal grote kansen gemist.

Na rust ging Jong Ajax verder met waar het gebleven was: goed spelen en kansen missen. Maar het was Quick Boys dat de doelpunten maakte. Thom de Vries en Jaap van Duijn zorgden voor een 2-1-voorsprong voor de amateurs.

Vlak voor tijd voorkwam Lucas Andersen dat Ajax de oefenwedstrijd verloor. De Deen schoof in de 85e minuut de bal onder keeper Ruben van der Does door.

Opstelling Jong Ajax: Leeuwenburgh, Ligeon, Mirani, Kuipers, Martina, Sporkslede  (27' Barakzai), Sana, El Hasnaoui, Hendriks, Andersen, De Bondt.