Alireza Jahanbakhsh voelde zich geweldig, omdat de aanvallende strategie van NEC na rust resulteerde in twee doelpunten van zijn voet en daarmee vooralsnog handhaving in de Eredivisie.

Een kwartier voor tijd zorgde Jahanbakhsh, die na een uur was ingevallen, met een afstandsschot voor de 1-1, maar zeven minuten voor tijd leek het alsnog mis te gaan voor de Nijmegenaren toen Bojan Krkic Ajax weer op voorsprong schoot. Twee minuten voor tijd was de Iraanse vleugelaanvaller attent bij een misverstand in de Ajax-defensie en verschalkte hij doelman Kenneth Vermeer voor de tweede keer, waarmee hij directe degradatie van NEC voorkwam: 2-2.

'Dit voelt écht geweldig', jubelde Jahanbakhsh (foto) voor de camera?s van FOX Sports. 'We hadden een punt nodig en dat is gelukt. Het is ongelofelijk om twee keer tegen Ajax te scoren in Amsterdam. Ik ben heel erg gelukkig.'