Fluminense A1 veegt vloer aan met A1

Ajax begon de wedstrijd met een compleet andere opstelling en zelfs een ander systeem dan de succesvolle pot tegen HSV op zaterdag. Met drie verdedigers werd Ajax compleet overlopen in de eerste helft van de wedstrijd. Doelman Indy Groothuizen moest liefst vier keer de bal uit zijn netje halen en Ajax stelde daar bar weinig tegenover.

Trainer Gery Vink greep dan ook al vroeg in. Efmorfidis werd naar de kant gehaald voor Lartey-Sanniez terwijl ook Nouri al vroeg gewisseld werd. Na de snelle 0-4 achterstand zat Ajax met zijn gedachtes al bij de wedstrijd later op zondag tegen Cape Town en trainer Vink wisselde in en na de rust dan ook flink door.

Invaller Bulut was vlak voor tijd het dichtst bij een eregoal toen hij het met een acrobatische omhaal probeerde. Die inzet trof echter geen doel. Een andere invaller, Pelle Clement, wist iets later wel te scoren. Vlak nadat Clement de 1-4 had gemaakt was het slotakkoord echter gewoon voor Fluminense. Daarmee was de blamage voor Ajax compleet; 1-5.

Scoreverloop:

2'. 0-1. 4'. 0-2.18'. 0-3.22'. 0-4.48'. 1-4. Clement49'. 1-5.