Dijks keert bij Ajax terug als 'heel ander persoon'

Bron: www.ajaxlife.nl

Vergeet deze Dijks. Er is tegenwoordig een andere!© ProShots

Mitchell Dijks is terug op De Toekomst. Of eigenlijk toch ook niet. De verbeterde versie van Dijks meldt zich tegenwoordig op het sportpark. De linksback heeft bij sc Heerenveen in een jaar tijd veel geleerd. Op en naast het veld.

De teller stond na een seizoen bij het eerste van Ajax voor Dijks op zes wedstrijden. Dat is niet genoeg voor een speler van nu 21 jaar. Talenten moeten op die leeftijd iedere week in actie komen. Vandaar dat de linksback zich een seizoen liet verhuren aan Heerenveen.

Het begon met wat rode kaarten, maar eindigde met vrij stabiele optredens. Ook buiten de lijnen ging de ontwikkeling van Dijks snel. “Ik ben een heel ander persoon geworden. Komt doordat ik voor het eerst echt op mezelf heb gewoond. Ik ben een stuk volwassener geworden,” deelt Dijks met Ajax.nl.

“Natuurlijk heb ik hier in Amsterdam veel meer prikkels dan in het rustige Heerenveen. Maar ik weet nu hoe het is. Als ik klaar ben met trainen, ga ik in het krachthonk nog even voor mezelf aan de slag. En daarna lekker naar huis om wat te slapen. Dat is heel belangrijk voor mij.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15788