Ajax speelt gelijk tegen Aalborg BK

Ajax heeft het derde officiële oefenduel met 2-2 gelijkgespeeld. De ploeg was tegen Aalborg BK in de eerste helft de betere partij, maar in de tweede helft kreeg Aalborg BK een aantal kansen.

Andersen, Klaassen en Milik krijgen in het begin van de wedstrijd een aantal kansen, maar er wordt niet gescoord. Ook Lasse Schöne krijgt nog een goede mogelijkheid, maar de bal stuit op de lat.

Na deze kansen voor Ajax komt Aalborg BK tegen de verhouding in op 0-1. Via een counter in de 22e minuut komt Aalborg BK met drie spelers tegen twee spelers van Ajax te staan waarna oud-FC Groningen-speler Thomas Enevoldsen het doelpunt maakt.

Na een kleine kans voor Ajax volgt opnieuw een grote kans voor Aalborg BK, maar het lobje gaat over. Na een overtreding op Ahlmann krijgt Davy Klaassen een gele kaart, de enige in de wedstrijd. Ajax verdient een vrije trap nadat Thelander een overtreding maakt. Lasse Schöne krult de vrije trap in de linkerbovenhoek waardoor keeper Larsen kansloos is. Later krijgt Schöne opnieuw een goede kans, maar de bal gaat over.