De Boer legt verschil uit tussen Serero, Andersen en Duarte

Bron: www.ajaxtotaal.nl

In de opstelling van Ajax voor het duel met PEC Zwolle in de Johan Cruijff-schaal, rest eigenlijk nog maar één vraagteken: wie wordt de linkshalf? De opties voor die posities zijn Thulani Serero (die vorig seizoen op die positie een basisplek had), Lucas Andersen (die een sterke voorbereiding kende als linkshalf) en Lerin Duarte (die vorig seizoen voor die positie werd gehaald). De Boer legt tegenover Ajax TV het verschil uit tussen zijn drie opties.

Lichtvoetigheid versus fysiek:“Lerin (Duarte, red.) is meer een straatvoetballer, die de duels zeker niet schuwt. Dat heb je soms nodig in een wedstrijd. Bovendien kan hij ook goals maken. Hij is misschien wel net iets minder ‘fijn’ dan Thulani (Serero) en Lucas (Andersen), die juist heel lichtvoetig zijn. Lerin is meer fysiek dan de andere twee jongens. Lerin wil graag de bal hebben en z’n tegenstander voelen, en dat willen zij juist niet. Zij willen met een-tweetjes hun tegenstander passeren. Lerin wil juist met de bal de tegenstander passeren.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/08/02/de-boer-legt-verschil-uit-tussen-serero-andersen-en-duarte/