Meevaller van vijf ton Uefa-bonus lonkt voor Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Ajax krijgt een beloning omdat het financieel gezond is.© Björn Martens

Als Ajax ergens geen moeite voor hoeft te doen, dan zijn het wel de meevallers die het vanuit de Uefa tegemoet kan zien. Feyenoord wist zich deze zomer weer eens niet te plaatsen voor de Champions League en nu is de kans groot op een tweede meevaller.

Dat Feyenoord zich niet door de voorronde wist te worstelen is goed voor een miljoentje of vier en daar komt nog ongeveer 500.000 euro bij. Waarom? Omdat Ajax een financieel gezonde club is. En dat kunnen lang niet alle Europese clubs zeggen.

De Uefa probeert met 'financial fair play' te redden wat er nog te redden valt. Clubs moeten hun zaakjes op orde hebben. Is dat niet het geval, volgen er sancties. Zoals boetes. Manchester City en Paris Saint-Germain, de komende tegenstander in de CL, zijn hier twee voorbeelden van.

Er zit in totaal 24 miljoen euro in de boetepot en het voorstel van de ECA is nu om dit bedrag te verdelen over clubs die wel gezond zijn. ECA staat trouwens voor European Club Association, een verbond waarin clubs zich hebben verenigd. Edwin van der Sar is bestuurslid van de ECA.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16149