Milik helpt zwak Ajax aan drie punten

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax begon nog voortvarend aan de wedstrijd. Net als tegen PSV en FC Groningen knalden de Amsterdammers uit de startblokken en dit keer beloonde het zichzelf meteen. Schöne gaf een gevoelig balletje met buitenkantje voet en Milik vuurde, na goed zijn lichaam te hebben gebruikt, met scherp: 1-0. Het was de eerste voor de Pool in een wedstrijd waarin hij eindelijk weer eens in de basis mocht beginnen. 

Heracles beet van zich af met enkele afstandsschoten, maar Ajax maakte ook na de openingstreffer aanspraak op doelpunten. Schöne schoot na een geweldige aanval op de paal en El Ghazi kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van Van Rhijn. Ook Klaassen vond het doel niet, nadat hij alleen werd vrijgespeeld voor Telgenkamp. 

2, 3 of 4-0 was gezien het spelbeeld logisch geweest, pas vlak voor rust gaf Ajax zichzelf wat extra lucht. El Ghazi, die verder onzichtbaar was, was de aangever na een werkelijk fantastische actie en Milik schoot heel mooi raak in de verre hoek: 2-0. Het publiek ging er eens goed voor zitten. Een marge van twee en een fel Ajax, mét scorende spits in de punt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/81655/live-18-30u-ajax-heracles.html