Jong Ajax geeft ruime voorsprong weg

Jong Ajax kwam al in de eerste helft op voorsprong in Drenthe. Een vrije trap kon door Kenny Tete worden binnengekopt, waardoor de Ajax-beloftes zoals wel vaker dit seizoen de score openden. Ulderink en Stam zaten nog maar net weer op hun stoel, of ze konden alweer opspringen. Muric (foto) tekende knap voor de 0-2, zodat Ajax met een goed gevoel aan de thee zat.

In de tweede helft verloor de ploeg, waar Ruben Ligeon een basisplaats had, het initiatief. Na een afgeslagen vrije trap kon Luis Pedro al heel snel na rust binnenwerken, waardoor de billen van de Amsterdammers al direct meer samengeknepen in de adidasbroekjes zaten. Tot grote kansen wist Ajax niet meer te komen, maar een doelpunt van de thuisploeg leek er lange tijd ook niet meer te komen. Tot zeven minuten voor het einde. Lars Bannink mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet: 2-2. Een grote kans volgde nog voor de Drenthenaren, maar gescoord werd er na de strafschop niet meer.

Opstelling FC Emmen: Meerits, Bergkamp, Almeida, Rozema, Bakkati, Bannink, Siekman, Menting (46' Deul), Luis Pedro, Resida, Peters