Sigthórsson helpt Ajax aan punt

FC Twente begon in eigen huis sterk aan het duel. Direct vanuit de startblokken kreeg de ploeg uit Enschede twee kansjes. Na zeventien minuten leidde dat tot de 1-0. Corona omspeelde Thulani Serero gemakkelijk en schoot de bal in de verre hoek. Ajax was in de eerste helft vooral slordig en leed veel balverlies. Wel waren er nog twee kansjes voor de Amsterdammers vlak voor rust, via Kolbeinn Sigthórsson en Lasse Schöne.

Na rust was het opnieuw FC Twente met de eerste kans. Gedurende de tweede helft kwam Ajax echter steeds beter in de wedstrijd. Schöne raakte de lat met een vrije trap en de inzet van Davy Klaassen kwam op de paal terecht. Twintig minuten voor tijd was daar echter Sigthórsson. De IJslander nam goed aan, struikelde, maar wist de bal alsnog in het Twente-doel te krijgen: 1-1.