Ajax op tijd wakker en wint van Cambuur

Cambuur ligt Klaassen wel. Vorig jaar de winnende, vandaag de 1- 2.© Pro Shots

Ondanks een zwak begin, heeft Ajax vrij eenvoudig van Cambuur Leeuwarden gewonnen. In Friesland werd het 4-2 voor de Amsterdammers.

Ajax kende een tijd dat het niet graag om half één aftrapte, en helemaal niet na een Europese wedstrijd. Tegenwoordig wordt zelden verloren in vroege zondagwedstrijden, maar in Leeuwarden had de aftrap toch beter een paar minuten later kunnen zijn.

Al in de tweede minuut stonden de Amsterdammers op een 1-0-achterstand. Door eigen fouten ook nog eens, met Van Rhijn, Cillessen en Moisander in de hoofdrol. Uiteindelijk strafte de Poolse aanvaller Steblecki het foutenfeestje af.

De vroege achterstand schudde Ajax nog niet echt wakker. Het was dat Cillessen knap  redde, anders had Ogbeche na elf minuten de 2-0 binnengeschoten, na balverlies van Andersen. Ajax stelde daar slechts een paar afstandsschoten tegenover, die meer gevaar voor het publiek dan voor Cambuurkeeper Nienhuis opleverde.