'Blij dat Milik het mij lastig maakt'

Bron: www.ajaxshowtime.com

'Ik ben ook trainer geworden om dit soort aanvallen te zien', vervolgt De Boer z'n tevredenheid over de gemaakte doelpunten van zijn ploeg. 'Als je ze dan ook zo afmaakt, dat doet mij heel veel deugt.

Arek Milik kreeg van De Boer de voorkeur boven Kolbeinn Sigthórsson. De Pool maakte het vertrouwen waar en scoorde twee keer. Milik schoot slechts twee keer op goal. 'Ik ben blij dat hij het mij heel lastig maakt in ieder geval', was het enige wat de Ajax-coach erover zei tegenover FOX.

De Boer was ook erg tevreden over het optreden van Davy Klaassen, die ook weer trefzeker was. 'Ik zei in de rust deze wedstrijd is alleen maar anticiperen en klaar staan voor die tweede bal. Klaassen kan dat als de beste. Daar kunnen andere jongens denk ik heel veel van leren.'El GhaziDe Boer had wel geweten wat Ricardo van Rhijn had gezegd als Anwar El Ghazi de 1-4 had gemist. 'Ik zou ook zeggen: "fantastische goal." Maar als die er niet in had gezeten was je kop eraf gegaan, want Van Rhijn stond helemaal vrij naast hem. Je moet goed beseffen als iemand er 100% voor staat dat je de bal aan hem moet geven,'

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/83233/de-boer-na-cambuur-ajax.html