Invallers helpen matig Ajax aan zege

Bron: www.ajaxshowtime.com

De beginfase van het duel leverde geen spectaculaire momenten op. Ajax had voornamelijk de bal maar creëerden niets. Het enige opwindende moment kwam vanaf de zijlijn, toen De Boer al vloekend tekeer ging tegen de scheidsrechter.

Het eerste wapenfeit van de Amsterdammers kwam pas na ruim een kwartier voetballen toen een vrije trap van Lasse Schöne simpel werd gestopt door Gino Coutinho. Ook de Rotterdammers lieten niet of nauwelijks van zich gelden. Adil Auassar kreeg de beste mogelijkheid, maar de middenvelder van Excelsior schoot naast.

Ajax kreeg weinig kansen in de eerste helft maar wist wel te scoren. Het doelpunt van Davy Klaassen werd echter afgekeurd na buitenspel van Schöne. Excelsior schoot via wederom Auassar en Ninos Gouriye nog een paar keer op doel, maar ook dat was niet succesvol.

De tweede helft begon ongewijzigd en Ricardo van Rhijn schoot de bal gelijk vol op de lat. Tien minuten na de rust kreeg Excelsior de kans op de openingstreffer. Jeff Stans schoot de bal haast voor open doel over. Vervolgens ging een poging van Arek Milik voorlangs en keerde Jasper Cillessen een inzet van Gouriye.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/84310/live-14-30-excelsior-ajax.html