Gekke Serero geeft liever assist dan dat hij scoort

Bron: www.ajaxlife.nl

Scoren is leuk, maar een assist geven leuker.© De Brouwer

Veel Ajacieden zullen opgelucht ademgehaald hebben toen bekend werd dat Thulani Serero niet geselecteerd is door de Zuid-Afrikaanse bondscoach voor de Afrika Cup. Daardoor kan de middenvelder gewoon voor Ajax spelen in de zware serie direct na de winterstop.

“Het lijkt misschien of ik gek ben, maar om eerlijk te zijn, doet het me niet heel veel,” zegt Serero in de papieren editie van Ajax Life over het mislopen van de Afrika Cup. “Ik heb er altijd rekening mee gehouden dat de kans er was dat ik niet opgeroepen zou worden voor het nationale team.”

“Toen ik te horen kreeg dat de bondscoach de voorkeur aan anderen gaf, voelde ik me ook niet rot. Ik dacht alleen: dan ga ik met Ajax een paar mooie wedstrijden spelen. De Ajaxfans en mijn teamgenoten reageerden ook blij, dat was belangrijk voor me.”

En zo komt het dat de nummer zes van Ajax gewoon kan spelen tegen FC Groningen bij de hervatting van de eredivisie. Serero hoopt natuurlijk vooral op een overwinning, maar hij wil ook graag een assist geven, nog liever dan dat hij een doelpunt maakt.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16869